Matkailun Oskari-palkinto Kakola Yhtiölle

Matkailun Oskari Kakola Yhtiöiden Olli Ojalalle

Kiinteistöneuvos Olli Ojala saa Matkailun Oskari-palkinnon vuoden 2020 merkittävimmästä matkailuteosta. Lisäksi kaksi matkailualan pitkäaikaista toimijaa saa poikkeuksellisesti kunniamaininnat Turun seudun ja alan hyväksi tehdystä työstä.

Visit Turun vuosittainen Matkailun Oskari -palkinto jaetaan matkailualan suunnannäyttäjälle jo 24:ttä kertaa. Vuoden 2020 merkittävimpänä matkailutekona palkitaan Kakola Yhtiöt Oy:n hallituksen puheenjohtaja, kiinteistöneuvos Olli Ojala tunnustuksena Turun Kakolanmäen elävöittämisestä.

Perusteluissaan Visit Turun raati toteaa seuraavaa:

”Matkailualalla menestyäkseen on oltava luova, intohimoinen, rohkea – usein jopa uskalias.

Vuoden 2020 Matkailun Oskarin saa rohkea visionääri, jonka perustama perheyritys on tehnyt suuren kulttuurihistoriallisen urotyön antaessaan uuden elämän Turun pahamaineiselle kukkulalle.
Turun Kakolanmäki on upea esimerkki siitä, miten historiallinen miljöö ja jännittävä menneisyys voidaan yhdistää kiehtovaksi kokonaisuudeksi nykyaikaisten palvelujen kanssa.

Mittava työ on vielä kesken, mutta jo nyt voimme puhua Turun uudesta ja eläväisestä kaupunginosasta, joka kutsuu luokseen vierailijoita läheltä ja kaukaa. Ainutlaatuinen asuinympäristö viehättävine yrityksineen on mainio kohde matkailijoille – unohtamatta alueella palvelevaa uniikkia lifestyle-hotellia.

 Koko hankkeen takana on Olli Ojalan visio ja rohkeus lähteä toteuttamaan valtavan mittaluokan projektia, jonka tuloksista me kaikki turkulaiset nyt saamme nauttia.”

Katso koko Oskarigaala oheisesta linkistä:

https://www.youtube.com/watch?v=77ZLB0fua6c

Kunniamaininnat matkailun pitkän linjan ammattilaisille

Tänä vuonna jaetaan poikkeuksellisesti myös kaksi kunniamainintaa. Molemmat kunniamaininnat annetaan ansioista Turun seudun matkailun hyväksi ja pitkästä urasta matkailun parissa.

Anu Salminen

Pitkään Turun Matkailuoppaat – Åbo Turistguider ry:n oppaana ja puheenjohtajana toiminut Anu Salminen tunnetaan monipuolisena ja taitavana oppaana, jolla on hallussaan useimmat Turun opastetut kierrokset. Hän oli ensimmäisten oppaiden joukossa opiskelemassa Kakolan historiaa Visit Turun aloittaessa kierrokset suljetussa vankilassa. Nykyisin Salminen työskentelee Kakola Yhtiöt Oy:n palveluksessa ja vastaa yhtiön viestinnän lisäksi alueen yleisökierroksista. Yhdessä Rauno Lahtisen kanssa Anu Salminen on kirjoittanut myös kirjan Kakolan vankila-alueesta. Suomen Opasliitto valitsi Anu Salmisen Vuoden oppaaksi 2017.

Lena Sarlin

Lena Sarlin on uransa aikana ottanut vastaan tuhansia kansainvälisiä matkailijoita, joita hän opastaa vieraanvaraisella otteellaan. Visit Turun slogan ”Kaupunkikulttuuria saariston sylissä” tulee eläväksi Lenan kyydissä hänen kuljettaessaan vieraat omalla taksillaan ensin kaupunkikierrokselle ja sen jälkeen omalle mökilleen tutustumaan suomalaiseen saunakulttuuriin. Kuudella kielellä opastava Sarlin on ymmärtänyt Turkua ympäröivän luonnon arvon jo vuosia sitten viedessään matkailijoita metsään, marjastamaan ja saariston maisemiin. Idearikas ja joustava Sarlin on erinomainen käyntikortti Turulle ja luotettava yhteistyökumppani Visit Turulle.

Jaa somessa:

Saapuminen
Huhti 2021
Lähtö
Huhti 2021